Manu Verreth

Manu Verreth

29 februari 1940 - 30 oktober 2009
Hij werd vooral bekend door zijn rol als Guillaume "Jomme" Dockx, classificeerder eerste klasse in de legendarische televisieserie De Collega's. Zijn tweelingsbroer René Verreth speelde Philemon Persez in die reeks. Ook in Het Pleintje traden beiden aan. Samen met zijn broer presenteerde Manu Verreth in de jaren 1980 op de openbare omroep eveneens de Pak-de-poen-show.

Daarna speelde hij verschillende kleinere rollen en gastrollen in diverse Vlaamse televisieseries en films, zoals De Collega's (Jomme Dockx), Flikken, Aspe (Romain Christiaens), Café Majestic (Marinus), Wittekerke (Nonkel Valère) en in Spoed (Leo Geboers). Manu speelde de hoofdrol in het theaterstuk Georges dat gaat over oudermishandeling.

De tweeling René en Manu Verreth werden geboren op 29 februari in Mechelen, waardoor ze maar één keer om de vier jaar jarig zijn. Ze zijn verbonden met 't Arsenaal in Mechelen.

Medio september 2009 raakte bekend dat Manu Verreth ernstig ziek is. Daardoor moest het Theater Waverland geplande voorstellingen afbreken. Op 31 oktober 2009 werd op het radiojournaal van 14:00 uur aangekondigd dat hij de avond voordien (30 oktober 2009) overleed, hij was 69 jaar.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 3 van 3
ik herinner mij hele leuke dingen van jou, vooral de collega's; altijd lachten geblazen;
sterkte aan familie en vrienden 
Op 3 november 2009
om 9:49 getekend door:
a.l.m.a.s.s.y.
Dit is niet ok
Ik wens de familie veel sterkte met het verlies v. deze aimabele man. Het MMT aan onze achterdeur:uiteraard gingen we vaak supporteren, genieten van hun harde werk, hun puike prestaties.Dank U Manu !
(Wellicht was ook hij aanwezig toen ze na een optreden in Amsterdam ,een vader in spe -'s nachts - meevoerden naar Mechelen waar onze dochter Tineke aan 't geboren werd. Zonder MMT was de pa er nooit tijdig geraakt.) 
Op 2 november 2009
om 19:38 getekend door:
m.a.r.j.e.t. .d.e. .r.o.o.s.e.
Dit is niet ok
Wij bieden ons oprecht medeleven aan bij het overlijden van uw dierbare.Daarbij wensen wij de familie veel sterkte toe. 
Op 2 november 2009
om 10:38 getekend door:
f.a.m.i.l.i.e. .D.e.s.l.o.o.v.e.r.e.
Dit is niet ok
       1 
Dit register is aangemaakt door:
Nick
op 31 oktober 2009

Contact met beheerder >
Contact met Nick:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto