M.G.J. (Thieu) Coppen

M.G.J. (Thieu) Coppen

24 juni 1933 - 23 juli 2020

"Det s bewieze, det spriktj"

Thieu Coppen was een bekende Weertenaar, die jarenlang als stadsgids en kerkwacht duizenden mensen heeft rondgeleid door de dekenale Sint Martinuskerk en alle historische bezienswaardigheden in Weert en omstreken. Hij vertegenwoordigde de stad op nationale radio en televisie, en hij had een eigen rubriek op de lokale televisiezender Weert TV ("Thieu verteldj"), waar bij behalve historische informatie ook in de onvervalste Weertse taal mopjes en sterke verhalen vertelde.

Voor zijn vele vrijwilligerswerk voor scouting, de stad Weert en de kerk heeft Thieu in 2014 een koninklijke onderscheiding gekregen in de orde van Oranje-Nassau, maar trotser nog was hij op de kerkelijke onderscheiding die hij speciaal voor zijn verdiensten als toezichthouder in de dekenale Sint-Martinuskerk in Weert opgespeld kreeg.

Behalve zijn bekendheid als publieke figuur onderhield Thieu ook samen met zijn vrouw Jacqueline (die in 2017 overleed) een enorm netwerk van familie, vrienden en kennissen, voor wie hij altijd klaarstond, en die in verband met de coronatijd niet in de gelegenheid zijn om persoonlijk afscheid van hem te nemen. Om hen in staat te stellen om hun gevoelens over Thieu (en Jacqueline) te delen is dit register in het leven geroepen.

Heeft u herinneringen aan Thieu (een mooi verhaal), of heeft u een troostend woord voor de familie die hij achterlaat (Peter-Arno & Lia, Wigbert & Lisette, Yoeri & Marieke en Mason, en Jorn) deelt u dit dan hierbeneden, of leest u wat anderen over Thieu te vertellen hebben. Want bij Thieu ging het altijd om een goed verhaal.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
        1 t/m 20 van 39        Volgende >
Beste Fam Coppen
We willen jullie allen heel veel sterkte wensen met het verlies van pap,opa en overgrootvader

Henny en Jacqueline Olsen 
Op 30 juli 2020
om 12:42 getekend door:
H.e.n.n.y. .e.n. .J.a.c.q.u.e.l.i.n.e. .o.l.s.e.n.
Dit is niet ok
Beste familie, gecondoleerd met het heengaan van Thieu. Ik ken hem als een gedreven stadsgids. Die ook altijd open stond voor de verhalen van zijn luisteraars. Samen bewaar je de geschiedenis. Ik wens jullie veel sterkte. 
Op 29 juli 2020
om 20:08 getekend door:
C.a.r.i.n.e. .B.o.n.g.e.r.s.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met overlijden van jullie vader, schoonvader en lieve opa en overgrootvader.
Veel sterkte voor jullie allemaal. 
Op 28 juli 2020
om 8:59 getekend door:
W.i.m. .e.n. .N.i.c.o.l.e. .M.e.u.s.e.n.
Dit is niet ok
Beste fam Coppen Van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon) vader en opa. Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies. Hartelijke groeten van Mien en Marion van Doorn 
Op 27 juli 2020
om 21:39 getekend door:
M.i.e.n. .e.n. .M.a.r.i.o.n. .v.a.n. .D.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Beste Wigbert, Lisette, Peter-Arno, Lia, kinderen en kleinkinderen,

Gecondoleerd met het overlijden van jullie dierbare en liefhebbende vader,opa en overgrootvader, Thieu.
Zijn overlijden heeft ons wel aangegrepen. We wisten dat jullie vader de laatste jaren aan gezondheid inleverde, maar toch komt dit bericht voor ons nog onverwacht. We hebben alleen maar leuke en gezellige herinneringen aan Thieu en ook aan Jacqueline en aan hun bijzondere gastvrijheid. Het zal voor jullie een gemis zijn, maar jullie zullen er ook wel vrede mee hebben.
We wensen jullie allen veel sterkte voor de komende tijd en we denken aan jullie.

Liefs, Stella en Maarten Koppens

Leeftijd

Dan zeggen ze, je vader had een mooie leeftijd.
Vaak wordt direct al gevraagd:
Hoe oud is hij geworden?
Wat zegt leeftijd over relatie?
Wat zegt leeftijd over het leven met die persoon,
De betekenis die hij had?
Bijna ?niets?.
Het gaat in het gemis niet om de leeftijd,
maar om de band die je had.
Hoe je aan elkaar gehecht was.
Leeftijd troost niet.
Het is goed bedoeld zo?n vraag,
maar die kan anders landen in jezelf.
Je voelt een deur dichtslaan.
Je verdriet kan niet meer stromen.
Je verhaal kan niet op ?verhaal? komen.
Je zou nog wel eens willen vertellen van je thuis.
Je herinnering.
Hoe het was.
Wat jullie met elkaar deelden.
Wat er is voorgevallen.
Hoe je op hem gesteld was,
Of hoe je hem soms niet kon volgen.
Er valt geschiedenis weg, maar ook bescherming.
Je kunt je alleen voelen.
Meer dan je had gedacht.
Meer dan een ander beseft. 
Op 27 juli 2020
om 20:11 getekend door:
M.a.a.r.t.e.n. .e.n. .S.t.e.l.l.a. .K.o.p.p.e.n.s.
Dit is niet ok
Beste families Coppen en dierbaren,ik wil op deze wijze mijn innige deelneming betuigen met het verlies van jullie Thieu, een markant man, een kanjer! In het bijzonder door mijn vele jaren contact met Wigbert, hebben wij de laatste jaren in de kappersstoel vral veel met elkaar gesproken over het persoonlijke lief en leed, waarbij het leed helaas n de overhand hd,krg. Desondanks hebben we elkaar k drbij tot steun knnen zijn om vral positieve benadering. Ik wens jullie k n dt toe te knnen opbrengen! Sterkte allen! 
Op 27 juli 2020
om 19:20 getekend door:
A.n.d.r.. .v.a.n. .B.e.e.k.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte gewenst 
Op 27 juli 2020
om 12:55 getekend door:
B.e.r.t. .H.e.r.m.a.n.s.
Dit is niet ok
"Ome Thieu"

Wij zullen ons Thieu Coppen herinneren als oeze Ome Thieu, een zorgzame man voor tante Jacqueline en vader van Wigbert en Peter-Arno.

Opgegroeid op de flat aan de Graafschap Hornelaan tieegenoever het zeekenhoes, hebben we hem leren kennen als een tevreden man met mooie verhalen en anekdotes van vreuger, dat vaak eindigde met een mooi lachje. Ook had hij veel typische uitdrukkingen en gezegdes.

Wat os verder nog zieeker zal beeij blieve is :
- De kelder, aan de Graafschap Hornelaan, die helemaal vol stond met hout en gereedschappen voor zijn hobby houtbewerken.
- Samen met Ome Ruud nao de judo in het judo-kloffie en de sporttas.
- Effe gezellig 'beeij' kletse met Ome Thieu en tante Jacqueline op verjaordaagen en fieestjes.

Gecondoleerd met het verlies van jullie vader, schoonvader, opa en overgrootvader.

Carin en William 
Op 27 juli 2020
om 9:37 getekend door:
C.a.r.i.n. .e.n. .W.i.l.l.i.a.m. .M.a.e.s.
Dit is niet ok
Thieu en ik zaten als stadsgidsen te wachten in de gotcha , waar we een groep moesten ophalen. De groep had ruim een uur vertraging . Thieu en ik amuseerden ons met een kop koffie.
Later kregen we van de groep nogmaals excuses per mail, waarin ze nogmaals aangaven het erg te hebben gevonden dat Thieu en zijn dochter (!) zo lang hadden moeten wachten .
Sindsdien noemde ik hem vaak ?pap? en hij mij ?dochter? .

Ik maak een hele diepe buiging voor thieu.

Hij was geweldig, in alle opzichten. 
Op 27 juli 2020
om 9:03 getekend door:
C.a.r.l.a. .B.r.o.n.z.w.a.e.r.
Dit is niet ok
Lieve allemaal, heel veel sterkte steun en kracht voor nu en de tijd die nog komen gaat. Ik herinner me Thieu vooral als een hele lieve man met een hele fijne manier van praten. Wat me ook altijd is bijgebleven, is dat hij tegen Daan (toen ze nog heel klein was) altijd zei, iets van ?hoetepetietekes toch?! Nog nooit gehoord die uitspraak en nooit vergeten. Nogmaals sterkte!
Liefs Alexandra 
Op 27 juli 2020
om 8:41 getekend door:
A.l.e.x.a.n.d.r.a.
Dit is niet ok
Beste Peter Arno, Lia, Wigbert, Lizette, Youri, Marike, Yorn.

Via deze weg willen wij jullie veel sterkte toewensen met het overlijden van Ome Tjeu.
Wij hebben ome Tjeu gekend als een hartelijke en warme man die veel humor en verhalen van Weert en familie wist te vertellen. Wat hebben we vaak samen gelachen als hij het over opa en oma, broers en zussen had in vroegere tijden. Hij zal dan ook in onze herinnering blijven als een humoristische en lieve oom.
Helaas kunnen wij vanwege andere verplichtingen er a.s. woensdag niet bij zijn maar we zullen in gedachten bij jullie zijn.
Wij wensen jullie veel sterkte en kracht toe en hopen dat we elkaar binnenkort weer kunnen ontmoeten. Fredy en Marie-louise en de kinderen. 
Op 26 juli 2020
om 17:31 getekend door:
F.a.m. .T.r.u.y.e.n. .E.c.h.t.
Dit is niet ok
Ik heb vele uren met Thieu in de kerk doorgebracht, ik was de ordelbouwer bij firma vermeulen te weert en hij zij tegen me weet je wat leuk is de kerk te beklimmen, na een keer met veel uitleg over alles, ben ik bijna elke zondag actief geweest met hem bij de open toren dagen in de Martinuskerk van Weert. 
Op 26 juli 2020
om 17:26 getekend door:
M.i.c.h.a.e.l. .d.e.l.b.o.s.
Dit is niet ok
Beste familie van Thieu Coppen,
Mijn vrouw Yvonne en ik willen langs deze weg van onze innige deelneming blijk geven bij het overlijden van jullie Thieu.
Ik heb Thieu leren kennen toen ik na 40 jaar weer terug kwam in Weert en me bij de stadsgidsen aansloot. Ik herinner me nog dat wijlen Cor Vossen voorstelde om onze kennis van de Sint Martinuskerk bij te laten spijkeren door Thieu, want die wist zoveel van de kerk en die kennis mocht niet verloren gaan. Enfin, Thieu gaf ons een rondleiding , collega Carla Bronzwaer maakte er een geluidsopname van en op basis daarvan maakten we een boekje waarvan we nog steeds gebruik maken wanneer we een korte rondleiding in de kerk verzorgen. Tijdens die rondleiding vertelde hij ook het verhaal van de twee klokken die linksachter in de kerk stonden en terwijl we aandachtig naar hem luisterden klonk er ineens een harde bronzen belslag, we schrokken ons rot. Tja, kwajongens-streken had hij nog niet verleerd. Die belslag was voor ons het sein om, wanneer we een rondleiding door de kerk hadden en Thieu de kerkwacht van dienst was, hem te vragen om op dat knopje te drukken wanneer we met ons gezelschap bij de klokken stonden. Succes verzekerd. Er was n maar, wanneer de deken in de buurt was dan deed hij het liever niet.
Ik heb genoten van zijn ?verhaolkes? op WTV, speciaal van dat verhaal over het verschijnen van de duivel op kerstnacht aan de kaartspelers in de kroeg tegenover de paterskerk. Hoe Thieu ?Kuj-jeh kaarte??, kon zeggen, geweldig! Ik probeer het na te doen wanneer ik met een groep voor het Paterspoortje sta, ?mr ut keumptj d?r neet beej in de buurt.?
Toen het niet zo goed meer met Thieu ging en hij zijn intrek nam in zorginstelling Martinus kwam hij tijdens zijn wekelijkse wandeling met zijn oudste zoon Peter Arno altijd even de Sint Martinuskerk binnenlopen, zo ook op Archeologiedagen in juni 2017. Ik heb hem toen op de foto gezet met Annelies Diks, onze voorzitter Frans Oerlemans en Cor Vossen

Beste Thieu, je was een geweldige vent en een goede kerkwacht. Ik ben bang dat poortwachter Petrus daarboven moet vrezen voor zijn positie. Wanneer wij dan daarboven aankomen ? ik hoop dat dit nog wel even zal duren ? dan denk ik dat Cor Vossen zal zeggen: ?wanneer jullie hier ook als gidsen aan de slag willen gaan dan moeten jullie je kennis van de hemel wel een beetje bijspijkeren, ik stel voor dat Thieu jullie een rondleiding geeft.?
Beste Thieu, het was een voorrecht jou als mens en collega mee te mogen maken. Requiescat in pace.
Jan Lemmen, stadsgids 
Op 26 juli 2020
om 13:21 getekend door:
J.a.n. .L.e.m.m.e.n.
Dit is niet ok
Van Harte gecondoleerd het was een man uit miljoenen, heel veel sterkte toegewenst met dit verlies. Mijn naam zegt jullie misschien niks maar ik ben de ex vrouw van Jaques Paulissen. 
Op 26 juli 2020
om 12:35 getekend door:
T.r.u.u.s. .T.h.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Het overlijden van onze medeoprichter en erevoorzitter Thieu Coppen heeft ons diep geraakt.

Gecondoleerd met dit verlies en veel sterkte.

Commissie Open Toren Dagen.

Hans, Ruud, Jan, Annie, Mientje, Greta, Nellie, Theo, Hannie en Toon 
Op 26 juli 2020
om 12:11 getekend door:
R.u.u.d. .A.l.b.e.r.s.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte met dit enorme verlies. 
Op 26 juli 2020
om 11:19 getekend door:
T.r.u.u.s. .e.n. .A.l.b.e.r. .v.a.n. .R.i.e.t.
Dit is niet ok
In Tjeu verliezen we een fantastisch mens. Jarenlang werkte hij als Stadsgids in onze mooie stad Weert. Naast zijn kennis over de historie van Weert wist hij deze kennis op een humorvolle wijze te brengen. Beroemd zijn zijn verhaaltjes die hij vertelde op Weert tv. Vooral van zijn grote kennis over de historie van de Martinuskerk hebben wij als Stadsgidsen geprofiteerd.
We zullen Tjeu missen 
Op 26 juli 2020
om 11:14 getekend door:
F.r.a.n.s. .O.e.r.l.e.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Thieu, alle verhalen en anekdotes die jij met verve vertelde zal ik nooit vergeten.
Bedankt Thieu dat je er was!!! 
Op 26 juli 2020
om 9:41 getekend door:
J.o.e.p. .D.i.l.s.
Dit is niet ok
Bste femilie,
Van herte gekondolierdj mt t oeverlijde van eur pap, schoenvader en opa.
Vae wnse uch hiel vl sterkdje. Laotj de schoen herinneringe uch heejbeej tot stuun zeen. 
Op 25 juli 2020
om 21:48 getekend door:
A.d. .e.n. .A.n.n.y. .J.o.n.g.e.n.
Dit is niet ok
Unne schoene mins es neet mier.
Hiel vl sterkdje v'r de femilie. 
Op 25 juli 2020
om 19:39 getekend door:
J.a.n. .S.t.r.o.e.k.
Dit is niet ok
       1 2        Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Peter-Arno Coppen
op 24 juli 2020
en zal spoedig verdwijnen.
Contact met beheerder >
Contact met Peter-Arno Coppen:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

M.G.J. (Thieu) Coppen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, RSS, Twitter en SMS. Foto
Condoleance.nl op je mobiel
Foto Speciaal voor iedereen die via de mobiele telefoon Condoleance.nl wil bekijken, hebben we een compakte mobiele versie van de site ontwikkeld.
Dit register op je site of blog
Wil je dit register op je eigen website of blog vermelden? Gebruik dan de code onder de knop.
Kopieer de code hieronder en plak deze in je blog of site: