Hennie van Ommeren

Hennie van Ommeren

4 juni 1946 - 9 januari 2021
Op zaterdag 9 januari 2021 heeft Hennie van Ommeren, medeoprichter van onze kookclub Cercle des Gourmets de Bois le Duc, zijn gevecht tegen corona verloren. Hennie heeft de leeftijd van 74 jaar bereikt.

Sinds de oprichting van onze kookclub in 1971 heeft Hennie zich met hart en ziel ingezet voor de Cercle. Hij was er bij toen het idee ontstond om met een vriendengroep te koken in het lokaal van de Sint Lucia Huishoudschool te ‘s Hertogenbosch  en was de stuwende kracht achter de ontwikkeling van de Cercle naar het hedendaagse hoge culinaire niveau. De door hem geambieerde professionelere aanpak kwam tot uiting in het vinden van een eigen kooklocatie, eerst in Sint-Michielsgestel later, in 1985, in het huidige pand te Nieuwkuijk. Het was zijn droom om dit tot een grootse kookclub te maken, en dit is hem zeker gelukt !

Op culinair gebied veranderde er in de loop der jaren veel. Hennie’s  bijdrage hierin mee te gaan wat betreft receptuur en de nieuwste keukenapparatuur zijn van onschatbare waarde geweest. Wij denken dat de menucommissie waarvan Hennie lid was dit kan beamen. Menig gastchef van topniveau is door hem benaderd om exclusief ten behoeve van de Cercle een vijf gangen menu samen te stellen. Niet alleen heeft hij voor de menucommissie veel betekend, ook voor de evenementencommissie heeft hij zijn sporen verdiend, te denken valt aan de vele jaren dat de Cercle deel heeft genomen aan het evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch en het organiseren van de Nieuwjaarsrecepties. 

Voorts heeft hij zich gedurende 50 jaar dagelijks tomeloos ingezet, en vooral ook achter de schermen, voor de ontwikkeling en behoud van onze kookclub.

Wij zullen hem, zijn gedrevenheid, inspiratie en culinaire kennis node missen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 54 van 54
Hennie, In korte tijd veel geleerd van je ,jammer dat het tot een vroegtijdig einde is gekomen .Ik wens de familie veel sterkte toe met dit enorme verlies. 
Op 12 januari 2021
om 16:25 getekend door:
T.h.e.o. .K.i.n.n.e.g.e.n.
Dit is niet ok
Hennie, In 2004, na het overlijden van mijn man Ad Mureau, werd ik door jou gebeld. Waarom kom jij niet bij de cercle? Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Mooie herinneringen aan de samenwerking voor Bourgondisch Den Bosch. Dat ging niet altijd van een leien dakje, want je was een behoorlijke perfectionist. We hebben ook talrijke mooie feestavonden gehad. Met recht heb jij je volledig gegeven voor de Cercle en daardoor een onuitwisbare indruk achtergelaten. Lieve Hennie, Rust in vrede 
Op 12 januari 2021
om 16:25 getekend door:
A.n.s. .M.u.r.e.a.u.
Dit is niet ok
Hennie, woorden schieten tekort. Ik heb veel van je geleerd en had graag nog lang met jou als chef met je willen koken.
Veel dank! 
Op 12 januari 2021
om 16:21 getekend door:
R.i.a. .K.a.m.p.
Dit is niet ok
Hennie was een aardige, sympathieke, kundige man. Tientallen jaren heb ik er mee samen mogen werken. Wanneer je hem ontmoette was hij een en al aandacht. Vooral organisatorisch was hij sterk. Ik zal nog dikwijls aan hem denken. Hij was toch een stukje in mijn leven.
Toosje van Mook. 
Op 12 januari 2021
om 15:54 getekend door:
T.o.o.s.j.e. .v.a.n. .M.o.o.k.
Dit is niet ok
Hennie het koken zat in je bloed en daarmee in je hart. Je gedrevenheid voor de Cercle was uniek en daarmee was jij uniek. Bedankt voor de mooie lessen. De volgende keer dat het onweert zal ik denken: dat is Hennie die in de hemel met pannen aan het gooien is. Ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte.
Rust zacht Hennie, we zullen je missen. 
Op 12 januari 2021
om 15:37 getekend door:
H.a.n.s. .D.a.m.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Hennie,
Vorige week dinsdag passeerde ik s'avonds vanuit mijn werk het ziekenhuis. Die dag hadden we via Nienke positieve berichten ontvangen. Ik keek naar één van de donkere raampjes van het JBZ en gaf je in gedachten een kus en dacht echt dat je er bovenop zou komen.
In mijn hoofd kwamen ineens allerlei woorden op die bij jou hoorde. Eikenlaan,Mia, champignons, vouwbrilletje, Jaguar, haring, beschuit met aardbeien, Thailand, de Cercle, Dao, foute sokken etc etc. We hebben er donderdag op paps zijn verjaardag nog om gelachen. Die verjaardag was ook al zo anders zonder jou aanwezigheid. Diezelfde avond kwam het slechte bericht...het ging echt niet goed! We hebben gehoopt, gebeden, kaasjes gebrand. Helaas mocht dit alles niet meer helpen. Onze familie mist vanaf nu een maatje, een huisvriend, een charmante gezellige man. Lieve Hennie bedankt voor alles, je bent en blijft een topper❤ 
Op 12 januari 2021
om 13:19 getekend door:
B.r.e.n.d.a. .B.e.v.e.r.s.-.v.a.n. .d.e. .V.e.n.
Dit is niet ok
Hennie we gaan / ik ga je vreselijk missen. Gecondoleerd familie en vrienden en Dou uiteraard. Onze kookvader is niet meer, maar altijd in ons hart, in onze keuken en aan tafel. Ik dank veel culinair plezier, inspiratie en kennis aan hem. Waarschijnlijk krijgt hij een plekje aan tafel bij de grote chefs die hem voorgingen. Dank je Hennie, je was uniek!! RIP 🕯
Rein van der Weide 
Op 12 januari 2021
om 12:13 getekend door:
R.e.i.n. .v.a.n. .d.e.r. .W.e.i.d.e.
Dit is niet ok
Met jou gaat een heel bijzonder mens heen Hennie. Als de dag van gisteren herinner ik mij onze eerste ontmoeting op een feestavond in Hedel. Je nodigde mij uit een avond te komen koken op de Cercle. Daarmee ontstond een bijna 35-jarige vriendschap. Ik koester de vele leuke momenten met jou op de kookclub maar ook die met jou en onze eega's tijdens de vele diners, feesten en partijen. Je was altijd de gangmaker, de behulpzame chef, de attente vriend. De Cercle verliest met jou een stuwende kracht. Nienke, Meike, Jeroen en Dao wensen wij heel veel sterkte met de verwerking van het verlies. Vaarwel Hennie.
Petra en Peter van Leeuwen 
Op 12 januari 2021
om 0:31 getekend door:
P.e.t.e.r. .v.a.n. .L.e.e.u.w.e.n.
Dit is niet ok
Lang geleden kruisten onze wegen en een aantal jaren geleden opnieuw toen Maureen en Thierry besloten samen verder te gaan. Via hen hoorden we ook van je strijd tegen dat vreselijke virus, die je uiteindelijk hebt verloren. Heel veel sterkte voor iedereen die jou nabij was en nu een familielid of vriend moet missen 😘 Etienne en Yvonne Matthijsse 
Op 11 januari 2021
om 23:44 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .M.a.t.t.h.i.j.s.s.e.
Dit is niet ok
Henny, we zijn geschokt door jouw overlijden,onverwachts en eigenlijk niet te begrijpen en onwezelijk.Jij was de grote annimator van onze club in alle opzichten. Voor mij is jouw vertrek een groot verlies, we hadden een fijne band niet alleen als confrere/collega maar in meerdere opzichten gedurende lange tijd. Henny je kan terugkijken op een mooi leven, bedankt 
Op 11 januari 2021
om 21:47 getekend door:
j.a.n. .b.e.e.k.s.
Dit is niet ok
Hennie,de Cercle was jou kookclub,mede jou kindje,je ziel en zaligheid.Wat heb ik ontzettend veel van jou geleerd.Dankjewel voor al de mooie jaren die we samen beleefde.Laatste groet,rust zacht lieve Hennie.sterkte voor alle familie en vrienden.
Herman en Joke van esdonk. 
Op 11 januari 2021
om 20:52 getekend door:
J.o.k.e. .e.n. .h.e.r.m.a.n.
Dit is niet ok
Henny, dankzij jouw is de Kookclub op het niveau gekomen welke het nu is
Een geweldige club met fijne mensen waarvan jij de drijvende kracht was
Hartelijk dank
Jos Verhoeven 
Op 11 januari 2021
om 20:27 getekend door:
J.o.s. .V.e.r.h.o.e.v.e.n.
Dit is niet ok
Hennie, een geweldig mens, van wie wij 45 jaar vriend mochten zijn, heeft de strijd tegen Corona, na een lange strijd, verloren.
Voor Nienke, Meike, Jeroen en Dao een verschrikkelijk verlies.
Wij zullen Hennie voor altijd in onze gedachten mee dragen. Rust zacht lieve vriend. 
Op 11 januari 2021
om 20:18 getekend door:
M.a.r.t. .e.n. .H.a.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Hennie, inspirator en wortel van het bestaan van de Cercle. Wij kunnen jou alleen maar gedenken en herinneren als een bevlogen kookgenoot vol passie én inzet voor jouw kookclub. Remembrance. Een groot gemis. 
Op 11 januari 2021
om 18:41 getekend door:
B.o.o.b.y. .S.m.e.e.l.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 
Dit register is aangemaakt door:
René de Ruijter
op 11 januari 2021
en blijft zichtbaar tot:
11 maart 2021
Contact met beheerder >
Contact met René de Ruijter:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Hennie van Ommeren

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto