Lizan Freijsen

Lizan Freijsen

19 maart 1960 - 15 februari 2024

Lizan Freijsen, ever loved

Remembering dear Lizan

Artist, mentor, muse.
Mother, daughter, sister, lover. Welcoming friend.
A powerful motor for generations of young artists.
You gave your wisdom, warmth and gentleness to us, children, siblings, souls.
A role model and icon like no other,
You will be missed.
You will be missed endlessly,
As one amongst us.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         41 t/m 60 van 109        Volgende >
Lizan was een inspirerende, hartelijke en lieve collega. Haar werk maakt een onuitwisbare indruk op me. Met verbijstering heb ik gehoord dat ze plotseling is overleden.
Haar schimmelkussen in mijn bezit blijf ik koesteren. 
Op 26 februari 2024
om 14:04 getekend door:
C.o.r.n.é.e.
Dit is niet ok
I didn't know Lizan for long, she was my teacher during Fabric Station practice in WDKA but I am deeply saddened to learn about her passing. She was an amazing tutor, possessing both intelligence and wisdom. Her presence during classes was always calming me and fulling me with ideas and thoughts, and even though she wasn't teaching me for a long time I always valued the insights she shared. I was looking up to her; her kindess, wisdom and thoughts that she shared. Condolences to her loved ones during this heartbreaking time 
Op 26 februari 2024
om 13:08 getekend door:
K.a.r.o.l.i.n.a.
Dit is niet ok
Nog niet te bevatten. Een groot gemis. In zowel sociaal als beroepsmatig opzicht. T was altijd zo fijn je ergens tegen te komen. Je lach, je warmte en je enthousiasme. 
Op 26 februari 2024
om 12:24 getekend door:
A.n.n.e.t. .e.n. .J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Het was een ontroerende herdenking gisteren.
Vele vrienden hebben met hun woorden de persoon van Lizan en haar prachtige werk recht gedaan.
Wij wensen Joa, Lizan's moeder en Lizan's naasten veel moed, kracht en liefde om zonder haar verder te gaan. 
Op 26 februari 2024
om 11:12 getekend door:
A.a.r.t. .e.n. .D.i.t.t.y. .K.e.t.t.i.n.g.
Dit is niet ok
Ik ontmoette Lizan in 2022 bij een tentoonstelling van haar werk in Rotterdam. Ik was destijds hoog zwanger. Lizan vertelde me over haar eigen moederschap in combinatie met het kunstenaarschap. Ze drukte me op het hart dat het moederschap haar vooral betere focus op haar werk had gebracht, omdat ze haar tijd anders moest verdelen. De geruststelling en steun van haar woorden hebben veel voor mij betekend.

Lizan; een indrukwekkende kunstenaar en bevlogen docent, die op zoveel mensen een blijvende indruk heeft achtergelaten. Heel veel sterkte voor al haar naasten en geliefden. 
Op 26 februari 2024
om 10:56 getekend door:
J.o.s.j.e. .H.a.t.t.i.n.k.
Dit is niet ok
Jaren lang kruisten onze paden elkaar onderweg naar atelier of werk. Vluchtig contact maar altijd met een 'hey' of 'hoi' en een glimlach. Heel veel sterkte voor iedereen om je heen. liefs, Simon 
Op 26 februari 2024
om 10:30 getekend door:
s.i.m.o.n. .s.c.h.r.i.k.k.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Lizan,
Nog regelmatig vertel ik anderen over hoe jij de schoonheid zag in voor ons nog onwaarneembare dingen.
Zo draaide je regelmatig onze creaties om en wees je op een netwerk van borduursels of doorgedrukte inktvlekken, alles wat niet zo was bedacht maar minstens even mooi, zei je.
Je vervulde ons van zelfvertrouwen en nieuwe inzichten, wat zo belangrijk is voor een 1e jaars WdkA student. Liefs, Merijn 
Op 26 februari 2024
om 10:19 getekend door:
M.e.r.i.j.n. .v.a.n. .E.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Lizan,
Door zovelen geliefd en gekend. Wat fijn dat je jouw warmte met zoveel mensen kon delen. Maar daardoor is het gemis en het verdriet extra scherp. Je leeft door in allen die dierbare herinneringen aan jou koesteren. Rust zacht en veel kracht en sterkte voor je dochter, familie, vrienden, studenten en kennissen gewenst om dit plotselinge, ondraaglijke verlies te kunnen dragen. 
Op 26 februari 2024
om 10:13 getekend door:
R.e.n.i.e. .S.p.o.e.l.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Onwerkelijk. Sterkte aan familie en naasten. Denkend aan je betrokkenheid; een verslagen gevoel. Met in herinnering de omhelzing en het even bijpraten nog begin februari. Intens triest verlies voor allen die je gepassioneerd bereikte met prachtig werk en je zo oprechte persoonlijkheid. 
Op 26 februari 2024
om 9:11 getekend door:
W.o.u.t.e.r. .S.t.o.r.m.
Dit is niet ok
Dank Lizan voor je aanwezigheid in deze wereld. Ik denk met liefde terug aan de paar keer dat we samen aan een tentoonstelling deelnamen. 
Op 26 februari 2024
om 8:56 getekend door:
N.i.c.o. .P.a.r.l.e.v.l.i.e.t.
Dit is niet ok
Een belangstellend collega met een brede gulle lach, dat was Lizan voor mij. Ze straalde warmte uit en ik voelde me altijd op mijn gemak bij haar. Ik bewonderde haar werk, en werklust. Wat laat ze toch een mooi oeuvre achter. 
Op 26 februari 2024
om 8:44 getekend door:
M.a.r.i.a. .V.e.r.s.t.a.p.p.e.n.
Dit is niet ok
Bedankt voor alle wijsheid en vriendelijkheid en liefde die je ons gegeven hebt. Ik zal je nooit vergeten. Ik ben heel erg geschrokken van je plotselinge overlijden. Ik ben blij dat ik je ontmoet heb. Rest in peace 🕊🍀💖💖💖 
Op 26 februari 2024
om 8:23 getekend door:
Z.o.r.a.h. .S.p.l.i.n.t.e.r.
Dit is niet ok
Dag lieve Lizan, nog maar 2 jaar lid van onze volkstuinvereniging Nooit Gedacht (je wist niet zeker of je er wel tijd voor had …) hebben we je een beetje leren kennen maar helaas nog niet goed genoeg.
We gaan je missen, met je altijd vrolijke lieve gezicht en die gulle lach. Rust zacht en zaai daar maar wat je hier achterliet. De familie en een ieder die je liefhad wensen wij heel veel sterkte toe. 
Op 26 februari 2024
om 8:17 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .G.u.i.c.h.a.r.d.
Dit is niet ok
Lieve Lizan, met de blik van een verwonderd kind zag jij de wereld. Met een tomeloze werkdrift zette jij deze wereld naar je hand. Onze paden kruisten elkaar menigmaal: Oraniënbaum, Milaan en Object. We deelden de liefde voor textiel. Je interesse voor de ander, je stralende lach, het zal altijd bij me blijven. Maar vooral in je prachtig oeuvre zul je voort blijven leven. Voor allen die je lief zijn veel sterkte. 
Op 26 februari 2024
om 7:48 getekend door:
N.i.c.o.l.e. .D.r.i.e.s.s.e.n.s.
Dit is niet ok
Bedankt voor de fijne samenwerking indertijd in de Bewaerschole en voor Le Secet. Altijd fijn je tegen te komen. Je hebt je sporen nagelaten. Dank. 
Op 26 februari 2024
om 1:02 getekend door:
B.i.a.n.c.a. .R.u.n.g.e.
Dit is niet ok
Nauwelijks te bevatten, dat Lizan door een noodlottig ongeval er niet meer is. Wat hangt het leven aan een zijden draadje.
Lizan, als een warme, lieve, behulpzame en kunstzinnige vrouw, laat zij op ons een onuitwisbare herinnering na. Dank je wel hiervoor. Elke dag zal zij ons herinneren door een prachtig tapijt, wat bij ons in huis ligt.
We zullen haar missen en fijn en mooi, dat wij Lizan hebben mogen ontmoeten.
Alle sterkte voor haar dierbaren.
Alle liefs Ingrid & Betty 
Op 25 februari 2024
om 23:37 getekend door:
B.e.t.t.y. .P.o.s.t.
Dit is niet ok
Lieve Lizan, we hebben elkaar 37 jaar geleden ontmoet op de Jan van Eijck en na die twee jaar samen daar gewerkt te hebben, hebben we elkaar 35 jaar niet meer gezien of gesproken. Zo gaat dat soms, ieder een eigen weg en pad. Het tragische nieuws bracht me direct terug bij mijn herinneringen van jou, lief, warm mens. Je schitterende glimlach en stralende ogen. Ongekend zo mooi. En ik kon voelen hoeveel ik van je hield.

Het was immens indrukwekkend om vandaag zoveel mensen te zien met zoveel verdriet en ook zoveel liefde voor jou. Al die mensen en die welke hun allemaal kent en verbind is er niet meer.

Ik geloof ook in reïncarnatie; dat je mooie ziel opnieuw mag schitteren. 
Op 25 februari 2024
om 22:03 getekend door:
P.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Rust zacht lieve Lizan. Het was fijn je onlangs nog even te spreken. Fantastische plannen in het vooruitzicht. En zo niet te geloven dat we vanmiddag afscheid van je hebben moeten nemen. Heel veel sterkte voor jouw familie en naasten 
Op 25 februari 2024
om 22:00 getekend door:
L.i.l.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Lizan, jou heb ik leren kennen als bevlogen slc-er met hart voor de studenten, liefdevol en vol begrip. Vol bewondering zag ik je ideeën en foto’s van de schimmels en op meerdere plaatsen de textiele verwerking verwerking daarvan. Dat zowel jijzelf als je werk indruk maakte, bleek wel uit de enorme opkomst van vrienden, collega’s, studenten en andere mensen uit de kunstwereld bij het prachtige afscheid waar zo liefdevol over je werd gesproken. Rust zacht Lizan 
Op 25 februari 2024
om 20:56 getekend door:
m.a.r.l.e.e.n. .v.a.n. .A.r.e.n.d.o.n.k.
Dit is niet ok
What a beautiful soul. Friend, former colleague, inspiring mentor and above all, a talented artist. 
Op 25 februari 2024
om 20:52 getekend door:
S.i.m.o.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 2 3 4 5 6       Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Karin Arink
op 20 februari 2024
en blijft zichtbaar tot:
20 mei 2024
Contact met beheerder >
Contact met Karin Arink:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Lizan Freijsen

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto